Strona główna Rośliny Uprawa winorośli

Uprawa winorośli

Mając na uwadze problemy napotykane w terenie i ograniczenia produkcyjne, oferujemy w ramach linii produktów “Winorośl” szeroki wachlarz rozwiązań przewidzianych dla każdego z etapów uprawy winogron na wino i winogron deserowych. Podczas sadzenia winorośli, a następnie podczas produkcji, od kwitnięcia aż do okresu poprzedzającego zbiór, każde z rozwiązań umożliwia zaspokojenie szczególnych potrzeb podczas kluczowych etapów cyklu wegetacyjnego oraz po zbiorze (formowanie się systemu korzeniowego, drewnienie, rozwój liści, kwitnienie, owocowanie, wzrost, dojrzewanie, przechowywanie).

Z uwagi na fakt, że nie istnieją żadne ograniczenia użytkowe, każde z rozwiązań proponowanych przez Biodevas Laboratoires może zostać dostosowane w ramach realizowanych programów do potrzeb producentów i do ich specyfikacji wymagań. Poprzez zapobieganie stresowi abiotycznemu, poprawiają one żyzność gleby i jakość zbiorów (plon, kaliber, zawartość cukru, wyrównanie owoców, przechowywanie…).

Bosca

Specyficzny stres abiotyczny

Chelaty aminokwasowe

Preparaty specyficzne